Øreakupunktur

Øreakupunktur har en beroligende og avslappende effekt. Det er en skånsom og effektiv metode både ved akutte og kroniske plager.

Øreakupunktur gir ofte meget gode resultater og denne behandlingsformen brukes ved siden av vanlig klassisk akupunktur. Man anvender trykkømfintlige punkter. Ved å stimulere punktene, får man en refleks tilbake til det affiserte organet med formål å forbedre gjeldende kroppsfunksjon.

Øreakupunktur er kjent som en del av kinesisk og internasjonal akupunktur som akupunkturens mikrosystem. Øreakupunkturen bygger på det bioholografiske prinsipp. Dette prinsippet legger til grunn at det eksisterer mindre enheter som speiler en større helhet. Holografi er et kjent fenomen innen fysikken.

Den nevrofysiologiske forklaring av øreakupunktur er at øret har en meget komplisert nerveforsyning. Flere hjernenerver og nerverøtter fra nakkevirvlene, hvor det er mange fibre fra det autonome nervesystem, er involvert. Det går kraftige nerveforbindelser til de sensoriske og retikulære kjernene i nervestammen, og derfra videre til thalamus og hypotalamus i mellomhjernen.