Akupunktur 2000/ AcuNova

AcuNova er en form for akupunktur som har spesielt gode resultater på behandling av smerter og ved øyesykdommer som aldersrelatert macula degenerasjon (AMD) og Retinitis Pigmentosa.
Metoden ble første gang presentert av akupunktør John Boel i januar 2000, på en verdenskongress i Colombo, Sri Lanka.  På samme kongress ble John Boel kåret til århundrets akupunktør.  Metoden fikk da navnet Akupunktur 2000. I dag er den kjent som AcuNova.

Teknikken går ut på å sette nåler i kroppens ledd. I leddene er det en spesiell struktur, som funksjonsmessig i stor grad ligner på hjernevev. Rundt disse leddpunktene er det svært følsomme reflekspunkter som har forbindelse med forskjellige avsnitt av hjernen. Innstikk av en akupunkturnål i et spesifikt punkt i leddet, starter en elektrisk prosess hvor det sendes ut strøm på en bestemt frekvens. Hvert akupunkturpunkt sender ut sin egen unike frekvens, som vandrer via nervebanene til det området i hjernen, som har forbindelsen med den del av kroppen som er i ubalanse. Fra dette området sendes det videre ut et signal til hypotalamus, som analyserer og videresender signalet til pinealkjertelen og hypofysen. Hypofysen reagerer på signalet ved å frigjøre bestemte hormoner i blodbanen, som igjen frigjør endorfiner og starter en “reparasjon” av det utsatte området tilbake til normalen.

Les mer om AcuNova her: http://acunova.dk/12492-1_AcuNova